Veldman: "Trebel is erg waardevol voor ons"

ZATERDAG, 9 OKTOBER 2021, 22:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hoe zou het zijn met Adrien Trebel? Goed, zo geeft U21-coach Robin Veldman aan in een gesprek met Bruzz. Volgens Veldman is Trebel een grote meerwaarde voor zijn jonge groep. "Onze talenten kunnen veel leren van hoe hij de dingen doet.", zegt Veldman.

In juli vertelde Anderlecht aan Trebel dat hij moet vertrekken. In afwachting moet hij meetrainen met de U21. Dat doet hij met veel inzet. "Trebel is heel erg gemotiveerd", vertelt Veldman. "Hij is een mooi voorbeeld van hoe je voor jezelf moet zorgen."

Trebel zorgt niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn ploegmaats. "In de gym neemt hij jongens op sleeptouw en geeft hij hen tips. Op het veld coacht hij veel. Vaak is het in het Frans en begrijp ik niet alles. Dan vraag ik wat hij zegt om het te controleren, maar inmiddels weet ik dat het erg waardevol is wat hij met ons deelt", aldus Veldman. "Onze talenten kunnen veel leren van hoe hij de dingen doet."

Veldman looft de professionaliteit van Trebel en ziet dat zijn jonge spelers veel van hem kunnen leren. "Neem zijn wedstrijdvoorbereiding tegen Zulte. In een kleedkamer in Wolvertem ligt hij naast de massagetafel oefeningen te doen, doet hij tegen de douchemuur oefeningen om zijn lies open te maken. In de kleedkamer staat een fiets zodat hij tijdens de rust actief kan blijven. Er zijn nog steeds spelers die denken opwarming, voetballen en klaar. Als je dan naar Trebel kijkt, hoe hij zich voorbereidt op een wedstrijd, dat is heel erg waardevol voor onze spelers."

"Speelminuten als beloning"

De wedstrijd tegen Zulte van vorige week was trouwens de eerste die Trebel meespeelde met de U21. "Trebel is een gast bij ons. Ik ben goed voor mijn gasten als mijn gast goed voor mij is. Hij doet het echt voortreffelijk. Daarom vind ik ook dat we hem zoals vorige week tegen Zulte Waregem mogen belonen met speelminuten."

"Dat hij 90 minuten kan spelen, is omdat hij zo goed traint. Trebel brengt grinta in de trainingen, agressiviteit in de duels. Voor spelers als Theo Leoni en Noah Sadiki is hij een mentor op die positie."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum