"Geen strafschop, maar geen VAR-interventie nodig"

MAANDAG, 18 OKTOBER 2021, 15:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het Professional Refereeing Department heeft naar gewoonte extra duiding gegeven bij enkele betwiste fases van de afgelopen speeldag. Van de discutabele fases tijdens STVV - Anderlecht wordt enkel de eerste strafschopfase toegelicht.

Het Professional Refereeing Department zegt dat scheidsrechter Boucaut geen strafschop hoorde te fluiten omdat "het lichte contact met de doelman niet voldoende is voor een strafschop".

Dat de VAR niet tussenkwam, vindt het Professional Refereeing Department correct. "We verwachten geen VAR-interventie omdat de scheidsrechter technisch geen 'clear and obvious error' maakt", zo klinkt het.

Over de tweede strafschop die Anderlecht kreeg na wél een tussenkomst van de VAR zegt het Professional Refereeing Department niets. STVV gaf gisteren zelf al aan dat die terecht werd toegekend. Over de overtreding op Amir Murillo die in de slotfase mee leidde tot de 2-2 en waarover Anderlecht-coach Vincent Kompany na afloop opwond, zegt het Professional Refereeing Department eveneens niets.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.