"Beker is kans om een prijs te winnen"

VRIJDAG, 22 OKTOBER 2021, 22:43 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany blikte al eens vooruit op de bekerwedstrijd van woensdag 27 oktober tegen La Louvière. "Ik houd wel van bekerwedstrijden", begint Kompany zijn betoog.

"Ik heb veel bekers gewonnen. Ik heb wedstrijden gespeeld waarbij we beter waren en toch verloren of bijna verloren van derdeklassers. Ik heb ook bekerwedstrijden gespeeld waarin met geluk doorgingen. In een bekermatch moet je altijd alles geven. Het is een kans op een prijs."

Ook de match van zondag kwam uiteraard aan bod: "We moeten de puntjes op de i zetten. Tegen STVV was het niet goed, maar de laatste slechte wedstrijd is toch al geleden van de terugmatch tegen Vitesse. En trouwens, een slechte competitiestart betekent niet noodzakelijk een slecht einde. Het is te vroeg om de balans op de maken." Tenslotte gaf Kompany ook nog aan dat 3 punten pakken het belangrijkste is.

Kompany zal zondag trouwens ook voor de 50e keer op de bank zitten als coach van Paars-wit. En ook daar beseft de coach dat het moeilijk is om een balans op te maken: "Dit is de moeilijkste periode uit de geschiedenis van de club. Mijn balans na 50 matchen zou heel anders geweest zijn moest de situatie nog geweest zijn zoals het was toen ik hier speler was."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.