"Clubbesturen architecten van fraudesysteem"

DONDERDAG, 28 OKTOBER 2021, 13:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voor het eerst sinds het uitbreken van Operatie Zero heeft Dejan Veljkovic publiek gesproken. Hij deed dat aan een journalist in de marge van de zitting van het Antwerpse hof van beroep die zijn dossier behandeld. Volgens Veljkovic is hij slechts een volger in het hele systeem, niet de bedenker ervan.

Inhoudelijk mocht Veljkovic geen uitspraken doen, maar hij is het wel beu om als de spilfiguur van de fraude te worden voorgesteld. "Dacht u nu echt dat ik degene was die het fraudesysteem met onder andere valse scoutingsopdrachten heeft bedacht?", zo vertelde hij. Volgens Veljkovic kocht en verkocht hij gewoon spelers en waren het de clubbesturen die beslisten over de manier van betalen.

"Binnen die besturen moet je de architecten van het fraudesysteem zoeken. Wij als makelaars hadden alleen de keuze of we eraan meewerkten of niet", aldus Veljkovic, die toegaf dat hij dat wel degelijk deed. Namen noemde de spijtoptant dus nog niet. "Maar die zullen later wel duidelijk worden", besloot hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.