Anderlecht bestraft voor fles richting Bolat

VRIJDAG, 29 OKTOBER 2021, 14:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht heeft een boete van 3.500 euro gekregen omdat een supporter tijdens de wedstrijd tegen AA Gent een fles gegooid heeft naar Gent-doelman Sinan Bolat. Ook moet Anderlecht tijdens de volgende thuiswedstrijden een sensibiliserende actie uitvoeren.

De fles miste doel, maar scheidsrechter Jan Boterberg nam het voorval wel op in zijn verslag. Het disciplinair comité van de voetbalbond gaf Anderlecht nu een boete van 3.000 euro. Hier komt nog 500 euro bij die het als voorwaardelijk had openstaan van een voorgaand, gelijkaardig geval.

Omdat het niet de eerste keer is dit seizoen dat Anderlecht-fans zich misdragen, kreeg paars-wit nog een bijkomende sanctie. De rest van het seizoen moet het voor elke helft van elke wedstrijd een boodschap tonen op de publiciteitspanelen waarin het aangeeft dat het verboden is om pirotechnisch materiaal te gebruiken en voorwerpen op het veld te gooien.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.