"Hopelijk heel seizoen discussiëren over ideale spitsenduo"

VRIJDAG, 29 OKTOBER 2021, 14:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Joshua Zirkzee, Benito Raman en Christian Kouamé: Vincent Kompany wisselt regelmatig welke twee spitsen hij opstelt. Dat hij geen vast duo vooraan heeft, baart hem geen zorgen. Integendeel. "Ik geloof in gezonde concurrentie. Die is er op dit moment", aldus de coach.

Met twee doelpunten en een sterke prestatie was Zirkzee erg aanwezig tegen La Louvière. Daar tegenover staan echter ook wedstrijden, zoals op STVV, waar hij ondermaats is. "Die wisselvalligheid is eigen aan jonge spelers", vertelde Kompany vanmiddag op zijn persbabbel. "We zijn gewoon om daarmee om te gaan", verwijst hij naar de vele jongeren die vorig seizoen aan spelen toekwamen. Als trainer is het dan belangrijk om niet mee te gaan in de emotie en een objectief kader te creëren."

Zirkzee, Kouamé of Raman: de ene week is die beter, de andere week een andere. "Hopelijk blijven we een heel seizoen discussiëren over welk spitsendueo nu het best is", aldus Kompany.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.