Bondsparket wil Murillo vier matchen schorsen

DINSDAG, 2 NOVEMBER 2021, 19:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Amir Murillo dreigt zwaar gestraft te worden voor zijn elleboogstoot gisteren tijdens Anderlecht - OH Leuven. Het bondsparket wil hem vier wedstrijden schorsen, waarvan één voorwaardelijk. Majeed Ashimeru komt er veel goedkoper vanaf. Hij kan wellicht zondag alweer meedoen.

Drie wedstrijden effectief en één met uitstel: dat is de schorsing die het bondsparket vraagt voor Amir Murillo omdat hij zich revancheerde na de handtastelijkheden van OHL-verdediger Sébastien Dewaest. Daar komt ook nog eens een boete van 3.500 euro bij.

Ashimeru hoeft voor zijn handsbal veel minder te brommen. Slechts één speeldag voorwaardelijk en een boete van 500 euro wordt tegen hem gevraagd. 

De Disciplinaire Commissie van de voetbalbond moet nu beslissen of dat het het Bondsparket volgt in deze vorderingen. Het Laatste Nieuws weet alvast dat Anderlecht het voorstel voor Ashimeru wil aanvaarden, maar dat voor Murillo niet.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.