Anderlecht met puntje de winterstop in

DINSDAG, 27 DECEMBER 2011, 20:55 - BelgicaZeus
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is er niet in geslaagd zijn laatste wedstrijd van 2011 te winnen. In Bergen kwam paars-wit via een licht toegekende strafschop van Gillet op voorsprong, maar in de slotfase incasseerde het nog een knullig tegendoelpunt.


Anderlecht begon aanvallend en dreigde al van in de eerste minuut. Daarna viel het spel wat stil op een moeilijk te bespelen veld. Een ware zandbak op de hele flank.

Gillet zette halfweg de eerste helft, een lichte strafschop zelf om. Anderlecht had het meeste balbezit en de bovenhand, zonder veel kansen uit de brand te slepen. De zandbak die het veld van Bergen toch wel is, laat ook geen goed voetbal toe.

Juhasz maakt met een blunder de gelijkmaker in de tweede helft. Hij trapt de bal tegen Makiese, die pas was ingekomen,en kan enkel toekijken hoe bal in doel verdwijnt. Het was nog bibberen tot op het einde maar Anderlecht sluit 2011 af als leider in de Pro League.

Bron: Telenet


Doelpunten: 24' Gillet 0-1 (pen), 85' Makiese 1-1

Bergen: Werner, Timmermans, Sapina, Dia, Monteyne (46' Bourabia), Matthys (84' Makiese), Blondelle, Lepicier, Matumona, Perbet, Ibou

Anderlecht: Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Marecek, Kljestan, Gillet, Suarez, Mbokani (85' De Sutter), Jovanovic (71' Praet)

Gele kaarten: 11' Marecek, 55' Perbet, 57' Kouyaté, 88' Dia
Rode kaarten: geen

Scheidrechter: Serge Gumienny
Toeschouwers: 8.068