Overzicht interlands: doelpunten, assists en een debutant

VRIJDAG, 12 NOVEMBER 2021, 22:40 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Wat een avond voor de Anderlecht-spelers die vanavond met hun nationale ploeg in actie kwamen. Met acht waren ze. Samen waren ze goed voor drie doelpunten en twee assists. Eén debuteerde voor zijn nationale ploeg. Een overzicht.

De Belgische U21 boekten tegen Turkije hun vijfde overwinning op rij in de EK-kwalificatie. 2-0 werd het. In de 51e minuut gaf Yari Verschaeren de assist voor het openingsdoelpunt van Balikwisha. Verschaeren begon net als Marco Kana in de basis en werd na 87 minuten vervangen. Anouar Ait El Hadj kwam een minuut later tussen de lijnen. Killian Sardella bleef op de bank.

Joshua Zirkzee had met twee doelpunten een groot aandeel in de Nederlandse 3-1-zege tegen Bulgarije. Jong Oranje kwam 0-1 achter. Vlak na de rust scoorde Zirkzee de 2-1 en in de slotfase legde hij vanaf de stip, met een panenka, de eindstand vast. In de stand heeft de Nederlandse U21 10 op 12. Dat is drie punten minder dan Zwitserland, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft.

De Spaanse U21 boekte een vlotte 0-5-zege tegen Malta. Sergio Gomez opende na 23 minuten de score. Vijf minuten voor de rust gaf hij de assist voor het derde Spaanse doelpunt. Aan de rust bleef Gomez, die als rechtsbuiten speelde, in de kleedkamer. Met 15 op 15 lijkt Spanje op weg naar het EK.

Tot slot vierde Naim Van Attenhoven zijn debuut voor de A-ploeg van Niger. De doelman van de U21 van Anderlecht speelde de hele WK-kwalificatiewedstrijd tegen Burkina Faso. Hij moest zich enkel vanaf elf meter gewonnen geven. De partij eindigde op 1-1.