Overzicht interlands: Mitrovic kopt Servië naar Qatar

MAANDAG, 15 NOVEMBER 2021, 08:16 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De reguliere WK kwalificatiematchen in Europa worden morgen afgesloten waardoor de landen bekend zijn die nog een barragewedstrijd moeten spelen om naar het WK te mogen. Olsson verloor met Zweden in Spanje terwijl een opvallende rol was weggelegd voor ex-Anderlechtenaar Mitrovic.

Kristoffer Olsson en Zweden krijgen een herexamen voorgeschoteld in de vorm van een barragewedstrijd. De Zweden hadden een gunstige positie te grabbel gegooid door vorige week met 2-0 te gaan verliezen op Georgië. Daardoor moesten de Zweden gaan winnen in Spanje, wat niet gebeurde. De wedstrijd eindigde op 1-0 door een laat doelpunt van Morata.

Ierland poetste zijn erg zwakke kwalificatiereeks nog een beetje op door met 0-3 te gaan winnen in Luxemburg. Daardoor eindigt het als derde met evenveel punten als onze buren. Josh Cullen kreeg een gele kaart en werd helemaal op het einde nog gewisseld.

Gisterenavond moest Servië winnen in Portugal en dat gebeurde ook met 1-2. Het winnende doelpunt werd door ex-Anderlechtspeler Aleksandar Mitrovic binnengekopt in minuut 91. Mitrovic is sterk op dreef bij Fulham in de Engelse tweede klasse. Nochtans was hij slechts invaller en viel hij na rust in bij een 1-1 stand. Uros Spajic, ook ex-Anderlecht, viel ook in. Het is de derde maal dat Servië zich als staat kwalificeert voor het WK.





anderlecht-online forum