Voorbeschouwing: Anderlecht - Kortrijk

ZONDAG, 21 NOVEMBER 2021, 07:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Na de interlandbreak hervat Anderlecht de competitie met een thuiswedstrijd tegen Kortrijk. Na de recente 8 op 21 en het wisselvallige spel, zit er toch wat druk op de ketel. Tegenstander Kortrijk telt slechts één puntje minder.

In de voorbije zeven wedstrijden kon Anderlecht slechts één keer winnen, op 24 oktober tegen hekkensluiter Beerschot. Maar liefst vijf keer speelde paars-wit gelijk en de laatste partij, op Antwerp, verloor het. Om de aansluiting met de top vier niet te verliezen, doet Anderlecht er goed aan om vandaag te winnen.

Vincent Kompany kan alvast niet klagen over zijn personeelsbezetting. Iedereen is gezond en wel teruggekeerd van de interlands. Behalve de langdurig geblesseerden Delcroix en Lissens mist hij alleen Murillo, die zijn tweede schorsingsdag uitzit.

Bij Kortrijk staat met Karim Belhocine een voormalige (assistent-)coach van Anderlecht aan het roer. Sinds zijn aantreden een maand geleden haalde Kortrijk 5 op 12. Het verloor bij Club Brugge, klopte Oostende en speelde gelijk tegen Standard en Beerschot.


Aftrap: 13u30
Stadion: Lotto Park
Scheidsrechter: Wim Smet

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Sardella, Harwood-Bellis, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Verschaeren, Ait El Hadj, Raman, Zirkzee
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Magallan, Mykhailichenko, Kana, Ashimeru, Refaelov, Amuzu, Kouamé

Geblesseerd: Delcroix, Lissens
Geschorst: Murillo (2/2)
Gevaar voor gele schorsing: Amuzu

: : : KV KORTRIJK : : :

Mogelijke opstelling: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Radanovic, D'Haene, Vandendriessche, Palaversa, Kadri, Moreno, Gueye, Selemani
Invallers: Delle, Derijck, Deman, Rougeaux, Jonckheere, Ocansey, Fixelles, Alioui, Mbayo

Geblesseerd: Hermann, Osabutey
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Sainsbury

Vorige jaren:
2020-2021: 0-2
2019-2020: 0-0
2018-2019: 2-0
2017-2018: 4-0
2016-2017: 5-1
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 20%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 75%
Verlies: 6.25%
Gelijk: 18.75%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.