Alternatieve straf om te sensibiliseren

WOENSDAG, 24 NOVEMBER 2021, 14:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Tijdens de topper RSC Anderlecht en Club Brugge weerklonken opnieuw haatdragende gezangen in het Lotto Park. Zowel de thuis -als de bezoekende supporters bezondigden zich daaraan. RSC Anderlecht kreeg een alternatieve straf opgelegd.

Paars-wit kreeg eerder in oktober al een boete en een alternatieve straf na de uitwedstrijd op Standard. De club kreeg toen enkele sancties opgelegd en die werden trouw gevolgd. Anderlecht blijft er alles aan doen om haatdragende gezangen uit het Lotto Park te weren. 

Mede daardoor bleef het nu bij een alternatieve straf, de club moet wel haar inspanningen om de supporters te sensibiliseren blijven voortzetten. 

De raadsman van Club Brugge ging voor de vrijspraak wat niet in goede aarde viel bij de kamer. Club moet nu verplicht een campagne starten om de supporters te sensibiliseren en dat voor 15 januari 2022, zoniet hangt er een boete van 2.000 euro aan vast. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.