"Wie zijn club wil helpen, draagt een mondmasker"

MAANDAG, 29 NOVEMBER 2021, 22:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In de voetbalstadions zagen we het voorbije weekend heel wat supporters zonder mondmasker op de tribunes. De Pro League roept alle fans nu om de opgelegde coronamaatregelen te volgen en hun mondmasker te dragen. "Fans moeten beseffen dat als ze willen blijven genieten van voetbal, ze zich aan de regels moeten houden."

De binnensporten moeten het sinds het overlegcomité van vrijdag zonder supporters doen. In Nederland spelen de voetbalclubs in lege stadions. Het Belgische voetbal mag wel nog steeds voor publiek spelen. Te veel beelden van supporters zonder mondmasker dreigt het draagvlak hiervoor echter te ondermijnen.

"Deze mensen moeten beseffen dat het niet vanzelfsprekend is dat er in ons land nog fans welkom zijn", zegt Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever. "We willen niet de weg van Nederland op waar de stadions weer leeg zijn. De clubs dragen nog steeds de gevolgen van de lege stadions van vorig seizoen. Wie zijn club wil helpen, moet dus zijn mondmasker dragen."

De Pro League is al in overleg met de clubs om te kijken hoe de mondmaskerplicht kan afgedwongen worden. Sancties zijn niet uitgesloten. "Individuen kunnen uit het stadion gehaald worden, eventueel voor een langere tijd", waarschuwt Van Bever.



anderlecht-online forum