Van Holsbeeck cashte bij vier Veljkovic-transfers

DINSDAG, 30 NOVEMBER 2021, 08:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Vier transfers met makelaar Dejan Veljkovic leverden Herman Van Holsbeeck 186.000 euro plus twee Rolexen op. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag op basis van de getuigenissen van Veljkovic. 65.000 euro van dat bedrag heeft hij echter nooit ontvangen.

Ivan Obrodovic: 26.000 euro. Milan Jovanovic: 50.000 euro. Dalibor Veselinovic: 35.000 euro. Sofiane Hanni: 10.000 euro en twee Rolexen. Dat is het bedrag dat Van Holsbeeck volgens Veljkovic van hem kreeg als persoonlijk geschenkje voor het regelen van transfers. Voor Hanni moest er normaal nog 65.000 euro bijkomen, maar dat bedrag werd nooit uitbetaald. Het uitbreken van operatie Propere Handen stak er een stokje voor. Tot slot zou er ook nog sprake zijn van dure hemden met de letters HVH ingeborduurd.

In een reactie zegt Van Holsbeeck zich te zullen verdedigen voor de rechtbank. Van Holsbeeck zijn advocaat Daniel Spreutels, jarenlang clubadvocaat van Anderlecht, zegt de feiten te zullen betwisten.

Devroe kreeg enveloppe voor Santini

Ook Luc Devroe werd door Veljkovic aan de galg gepraat. In zijn tijd bij KVO Oostende kreeg hij 60.000 euro voor de transfer van Adam Marusic naar Lazio. 10.000 euro was hem nog beloofd, maar kreeg hij nooit. Van de 50.000 euro die hij zou krijgen voor de komst van Marusic deed hij afstand.

In zijn tijd bij Anderlecht zou Devroe een enveloppe beloofd zijn voor de transfer van Ivan Santini naar paars-wit, maar tot een effectieve uitbetaling kwam het ook hier nooit.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.