Zanger Lange Jojo overleden

WOENSDAG, 1 DECEMBER 2021, 08:07 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Brusselse charmezanger 'Lange Jojo' is overleden op 85-jarige leeftijd. 'Le Grand Jojo' was supporter van Anderlecht en maakte het liedje 'Anderlecht Champion (Allez allez allez, We are the champions)' naar aanleiding van de titel in 1985. Dat liedje zou uiteindelijk wereldberoemd worden in het voetbalmilieu.

Jules Jean Vanobbergen (de echte naam van de zanger) scoorde ook hits met ambiance muziek als 'Jules César' en 'Chef, un petit verre, on a soif', twee vertalingen van Duitse liedjes.

In de competitie van 1984-1985 was Anderlecht oppermachtig in eigen land. Het werd kampioen met elf punten voorsprong op Club Brugge, het verloor slechts een wedstrijd, scoorde honderd doelpunten en kreeg er slechts vijfentwintig tegen (deze competitie heeft Paars-wit er al 22 geïncasseerd). Naar aanleiding van die titel componeerde Lange Jojo het liedje 'Anderlecht Champion (Allez allez allez, We are the champions)' dat zou uitgroeien tot het clublied van Paars-wit.

'Anderlecht Champion' kende zo'n succes dat er voor de wereldbeker in 1986 in Mexico een variant werd opgenomen: 'Olé Olé olé, We are the champions'. Daarna begonnen er allerlei covers en variaties van het liedje te verschijnen in tal van landen. Het zou niet lang duren alvorens 'Olé Olé Olé' over de hele wereld werd gezongen door supporters tijdens voetbalwedstrijden.

Deze zomer besliste Vanobbergen al om te stoppen als zanger. Hij was al een tijdje ziek.Bron: Het Laatste Nieuwsanderlecht-online forum