"Een privilege dat we moeten koesteren"

ZATERDAG, 4 DECEMBER 2021, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een bericht op zijn website roept Anderlecht alle supporters die morgen aanwezig zijn bij de partij tegen Zulte Waregem op om hun mondmasker te dragen. "Dat we supporters mogen verwelkomen is allesbehalve een evidentie", schrijft de club. "Meer zelfs: het is een privilege dat we met z'n allen moeten koesteren."

Terwijl heel wat evenementen niet langer mogen doorgaan of zeer sterke beperkingen krijgen opgelegd wat betreft het aantal aanwezigen, mogen voetbalclubs voor volle stadions blijven spelen. "We hebben van de overheid het vertrouwen gekregen om matchen met publiek te blijven organiseren", schrijft Anderlecht.

Paars-wit is zich, net als de voetbalsector in het algemeen, ervan bewust dat de maatschappij dit weekend met argusogen naar de tribunes zal kijken. "Daarom is het van het allergrootste belang dat de mondmaskerplicht in het stadion altijd en overal gerespecteerd wordt", meldt Anderlecht. Wie morgen geen mondmasker bij heeft, kan één kopen aan een speciale stand van de fanshop.

Er mag ook niet gegeten of gedronken worden in de tribunes. Alle bars en eetstanden in het stadion zullen om daarom gesloten blijven. Supporters moeten bij binnenkomst van het stadion ook hun Covid Safe Ticket laten scannen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.