Voorlopig geen onderzoek naar Club Brugge - Anderlecht

DONDERDAG, 16 DECEMBER 2021, 11:58 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - ANDERE De zaak "Propere Handen" is nooit weggeweest maar het onderzoek ging in alle luwte verder. Tot het weer ontzettend actueel werd door Dejan Veljkovic. Opnieuw wordt de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht genoemd van het seizoen 2016-2017. Het bondsparket neemt voorlopig geen stappen.

Propere handen barste in oktober 2018 volledig los toen er op verschillende plaatsen, bij voetbalmakelaars en clubs, werd binnengevallen. Het duurde niet lang dat de naam Herman Van Holsbeeck viel. De ex-manager zou veel (zwart) geld en andere luxeartikelen ontvangen hebben om transfers te realiseren bij RSC Anderlecht.

In het seizoen van 2016-2017, zou hij zelfs betrokken geweest zijn bij matchfixing van de wedstrijd Club Brugge - RSC Anderlecht. Er zou via Veljkovic, aan scheidsrechter Sebastien Delferière gevraagd zijn om "Anderlecht te beschermen en correct te fluiten", om dat te staven werd verwezen naar de heksenketel die Jan Breydel kon zijn tijdens topwedstrijden. 

Veljkovic onthult in zijn boek dat hij die vraag heeft doorgegeven aan Delferière maar daar geen geld, beloftes of cadeau's aan te pas kwamen. Het was volgens hem dus eerder een daad van goodwill. 

Het bondsparket heeft beslist om voorlopig geen stappen te nemen in verband met die wedstrijd. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.