Suarez viert Gouden Schoen met overwinning

ZONDAG, 15 JANUARI 2012, 19:08 - Garrincha

Anderlecht mag zich de grote winnaar van de eerste wedstrijd na de winterstop noemen. Terwijl tweede in de stand Gent gisteren verloor, versloeg Anderlecht vanmiddag Club Brugge, de nummer drie. Matias Suarez was opnieuw bepalend.

Anderlecht begint met Gouden Schoen Suarez in steun van Mbokani. Olivier Deschacht krijgt de voorkeur op Safari als linksachter. Suarez laat al meteen zien het feestgedruis van de afgelopen week goed verteerd te hebben. Al na drie minuten zet hij zijn verdediger in de wind en biedt hij Mbokani de 1-0 aan. Jovanovic mist enkele minuten later de 2-0 en Odjidja faalt alleen voor Proto.

Halverwege de tweede helft mag het Astridpark wel terug juichen. Hoefkens speelt de bal ongelukkig tot bij Jovanovic en deze faalt deze keer niet. Na de dubbele voorsprong trekt Anderlecht achteruit. Het laat Brugge komen en rekent op zijn snelle spitsen om gevaarlijk te zijn. Dit leidt echter niet meer tot kansen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Anderlecht dat het initiatief aan de bezoekers laat, maar deze kunnen er niet veel mee aanvangen. Op het uur werkt Donk Mbokani tegen de vlakte in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Delferière fluit de verdiende strafschop niet. Club Brugge had dan net Akpala en Lestienne ingebracht om zijn aanval te versterken. Dit duo toont zich meteen, maar kent geen succes.

Matias Suarez daarentegen wel. Hij profiteert van stunteling verdedigen van Almebäck en Jorgavic en viert zijn Gouden Schoen met een doelpunt. Wedstrijd gespeeld. De wedstrijd kabbelt rustig naar het einde en enkel vijf minuten voor affluiten is er nog even animo wanneer Mbokani zich boos maakt omdat Jovanovic de bal niet snel genoeg afgeeft.

Het blijft 3-0, maar de cijfers zijn overdreven. Club speelde aardig mee, maar Anderlecht toonde zich veel efficiënter. In de stand loopt het nu vier punten uit op Gent en zes op Club Brugge.