Twee jonge buitenlanders gelinkt aan Anderlecht

WOENSDAG, 12 JANUARI 2022, 08:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Buitenlandse media maken gewag van interesse van Anderlecht voor Wilfried Gnonto en Stefan Mitrovic. Gnonto is een 18-jarige aanvaller die dit seizoen al vier keer scoorde voor FC Zurich. Mitrovic is een 19-jarige aanvallende middenvelder van Radnicki Nis.

Het is de Italiaanse website TuttoMercatoWeb die bericht over de interessein Gnonto. Gnonto is een Italiaan met roots in Ivoorkust. Hij doorliep de jeugdreeksen van Inter Milaan en speelt sinds de zomer van 2020 voor FC Zurich in Zwitserland. In anderhalf seizoen mocht hij vijf keer starten en 38 keer invallen. Dit seizoen scoorde hij al vier keer in de competitie en twee keer in de beker. Gnonto is ook international bij de Italiaanse U19. In oktober scoorde hij nog tegen IJsland en Slovenië. Gnonto ligt bij Zurich nog onder contract tot 2023. Zijn marktwaarde wordt geschat op 3 miljoen euro.

Mitrovic heeft zowel de Servische als Canadese nationaliteit. Hij stond in de belangstelling van Club Brugge, maar volgens Northern Futbol, een podcast over voetbal in Amerika en Canada, zijn enkel Anderlecht en Rode Ster Belgrado nog in de running. De 19-jarige speler is een vaste waarde bij Radnicki Nis, waarvoor hij dit seizoen al zes keer scoorde. In november debuteerde hij bij de Servische U21 en scoorde prompt tegen Oekraïne. Mitrovic zijn contract bij Nis loopt nog tot 2023. Zijn marktwaarde wordt geschat op 600.000 euro.

Dat zulke namen gelinkt worden aan Anderlecht is niet vreemd. De scouts van paars-wit speuren de hele wereld af naar interessant, jong talent. Dat zo'n spelers op de radar komen, is dus niet vreemd. Dat wil uiteraard niet betekenen dat paars-wit hen ook effectief wil aantrekken, maar ook niet dat het verzinsels zijn.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum