Voorstelling Arno Herssens

WOENSDAG, 12 JANUARI 2022, 10:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Nu trainer Vincent Kompany de A-ploeg goed op de rails gekregen heeft en punten scoorde in de afgelopen maand, hoeft Peter Verbeke zich deze wintermercato niet met alle energie op de transfermarkt te storten. Hij kan zich bezighouden met de voorbereiding van de U21-ploeg voor 1B volgend seizoen. Na Théo Leoni en Luca Ferrara, liet hij in dat opzicht nu ook youngster Arno Herssens een contract tekenen. 

Davidbxl, redacteur van onze Franstalige sectie, volgt de jeugdploegen van RSC Anderlecht van erg dichtbij en mag gerust een specialist ter zake genoemd worden. Arno Herssens is geen onbekende voor hem. Hij schreef naar aanleiding van Herssens' eerste profcontract een voorstelling van de speler. Hier lees je de vertaling van het originele artikel vanop onze Franstalige sectie.

Herssens werd geboren op 5 januari 2004 en vervoegde de Anderlechtse jeugdopleiding in 2011. Hij doorliep de jeugdreeksen en zit sinds deze zomer in de beloftekern van coach Robin Veldman. Zijn harde werk en talent zag Herssens gisteren beloond met een eerste profcontract voor anderhalf jaar voor paars-wit. Het zal hem toelaten om volgend seizoen met de Anderlechtse U21 aan te treden in 1B, gesteld uiteraard dat paars-wit de U21-competitie dit seizoen afsluit in de top vier (momenteel staat Anderlecht eerste in de stand). Op die manier, kan hij de nodige ervaring verzamelen voor het eventuele grotere werk, later in zijn carrière.

Als centrale verdediger valt Arno Herssens vooral op door zijn uitstekende defensieve kwaliteiten. Hij is sterk in de duels en goed in de interceptie. Zowel over de grond als in de lucht toont hij zich vaak de meerdere van zijn directe tegenstander. Zijn snelheid, felheid in de duels en goede positionering helpen hem daarbij een handje. Op offensief vlak is zijn bijdrage toch eerder beperkt, ook al is zijn inspeelpass best ok, net als zijn techniek. Bij stilstaande fases trekt Herssens vaak mee naar het front om zijn sterke kopspel uit te buiten en op die manier alsnog gevaar te creëren.

Herssens werd nooit gerekend tot de grootste talenten van Neerpede, dus het feit dat hij nu een profcontract tekende komt voor sommigen misschien als een complete verrassing. Maar laten we niet vergeten dat de teams waarin hij speelde, altijd wel meededen voor de prijzen. Met de U14 werd hij kampioen en daarin had hij een niet te onderschatten aandeel. 

Arno Herssens werd ook enkele keren opgeroepen voor de nationale U15, U16 en U17, tot de pandemie dat (voorlopig?) een halt toeriep. 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum