Kompany: "Collectieve prijs is hoofdzaak"

WOENSDAG, 12 JANUARI 2022, 21:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany is vanavond te gast op het gala van de Gouden Schoen. Gastheer Gilles De Bilde nodigde de Anderlecht-trainer uit op het podium voor een korte babbel. "Op wie ik gestemd heb? Voor de derde keer voor een speler van Club Brugge. Dat mag in de toekomst veranderen."

"Ik vind het mega", vertelt Kompany over zijn trainerschap. "Als voetballer had ik al veel energie. Nu kan ik elke minuut van dag in voetbal steken. Dat is de max, zowel in goede als in slechte tijden. We zijn bezig aan een traject. Nu gaat het goed, maar daarom zitten we niet meteen vol euforie. Wie kampioen wil worden, moet trainen als een kampioen en je zo gedragen als het eens tegenzit."

Dat er bij Anderlecht veel druk is, vindt hij geen probleem. "Bij Anderlecht telt maar één ding: prijzen pakken. Kampioen worden is ons doel. Maar het zeggen is één, het doen iets anders. Ik blijf rustig, maar wel ambitieus. Nu is het nog te vroeg om aan de titel te denken. We moeten gewoon ons werk doen."

De Bilde wilde weten of Kompany zijn hoofddoel niet Manchester City is. "Neen, dat is Anderlecht", aldus de coach van paars-wit. "Op termijn dan?", probeerde De Bilde. "Eerst wil ik bij Anderlecht succesvol zijn. Al de rest heeft momenteel geen belang."

"We kunnen onze goede spelers niet lang genoeg houden"

Met Sergio Gomez heeft Anderlecht voor het eerst sinds 2017 nog eens een speler in de top tien van de Gouden Schoen. "We kunnen onze goede spelers niet lang genoeg houden. De kalender zit wat tegen", aldus Kompany. "In de zomer vertrokken Nmecha en Sambi Lokonga. Waren ze gebleven, dan hadden ze zeker kans gemaakt. Hopelijk kunnen we jongens als Gomez en co wel lang genoeg blijven."

Voor Kompany is het echter van ondergeschikt belang dat een speler van hem de Gouden Schoen zou winnen. "Ik wil in hoofdzaak dat ze naar een collectieve prijs mikken. Dit is mooi meegenomen, maar niets vervangt een titel."

Tot slot wilde De Bilde nog weten op wie Kompany zelf gestemd heeft. "Het was nu al de derde keer dat ik voor speler van Club Brugge stemde. Dat mag in de toekomst veranderen", lacht Kompany. "De eerste keer stemde ik voor Vanaken, dan voor  Lang en nu voor De Ketelaere."

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum