Beloften rekenen eenvoudig af met Cercle Brugge

MAANDAG, 17 JANUARI 2022, 19:08 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN De U21 van Anderlecht heeft maandagavond eenvoudig gewonnen van Cercle Brugge. Het werd 3-0. De eindstand stond halverwege al op het bord. Enock Agyei opende de score. Kristian Arnstad (foto) scoorde op slag van rust de twee andere doelpunten.

De beloften van Cercle hadden maar negen punten verzameld in hun eerste elf competitiewedstrijden, maar begonnen best aardig. Toch bracht Enock Agyei Anderlecht na twaalf minuten op voorsprong.

Die score stond een half uur later nog op het bord, maar Kristian Arnstad besliste de partij met twee doelpunten in drie minuten net voor de rust. Eerst duwde hij een voorzet van Mario Stroeykens tegen de touwen en in de toegevoegde tijd van de eerste helft zette hij een strafschop om.

De tweede helft had weinig om het lijf. De 4-0 van Stroeykens werd nog afgekeurd voor buitenspel. Het bleef dus 3-0.

De paars-witte beloften pakken zo zo 28 op 30 en zijn goed op weg naar 1B.

Score: 3-0
Doelpunten: 12' Agyei (1-0), 44' Arnstad (2-0), 45+2' Arnstad (3-0, pen.)

Anderlecht: Verbruggen, Sardella, Debast, Delcroix (77' Mehssatou), Bouchouari, Sadiki, Leoni, Arnstad, Agyei (77' De Wilde), Stroeykens, Michez (70' Duranville)
Cercle Brugge: Langenbick, Koshi (75' Schiffer), Suffys, Vandemaele, Audenaert (75' Smets), Antognelli, Mert (70' Bahri), Lietaert (86' Schepers), Scholaert, Vanackere, Claeys (70' Vervaecke)

Gele kaarten: 15' Delcroix, 28' Sardella, 45' Lietaert, 65' Koshi
Rode kaarten: /

Herbeleef de wedstrijd hieronder.

Einde

80'
We naderen het einde van de wedstrijd. Anderlecht is al een tijdje zegezeker.

70' Mario Stroeykens lijkt de 4-0 voorbij de groen-zwarte doelman te tikken na een knappe actie van Enock Agyei op de rechterflank. Er wordt echter gefloten voor buitenspel.

61' Bij Anderlecht is het vijftienjarige toptalent Julien Duranville in de ploeg gekomen. De flankaanvaller kwam Simion Michez aflossen.

56' Een schot van Andi Koshi gaat naast het doel van Bart Verbruggen. Anderlecht houdt momenteel redelijk eenvoudig stand.

46' De tweede helft is begonnen. Kan Cercle er nog een match van maken of duwt Anderlecht door?

Rust

45+2' Goal 3-0.  Kristian Arnstad maakt er van op de stip 3-0 van. Meteen ook de ruststand. De wedstrijd lijkt beslist.

44' Goal 2-0. Kristian Arnstad verdubbelt op slag van rust de score. De Noor duwt een voorzet van Mario Stroeykens tegen de netten.

37'
Anderlecht is nog lang niet klaar met dit Cercle Brugge. We naderen stilaan de rust.

26'
Cercle Brugge steekt de neus aan het venster met twee kansen in evenveel minuten. Bart Verbruggen laat zich gelukkig niet verrassen.

22' Kristian Arnstad mag een vrije trap nemen van net buiten de zestien, maar de bal gaat nipt over de kooi van de bezoekende doelman.

15' De eerste gele kaart uit de partij is voor Hannes Delcroix.

12' Goal: 1-0. Enock Agyei trapt Anderlecht op voorsprong.

5'
Het spel gaat goed op en af in de openingsminuten. We wachten wel nog op de eerste grote kans.

1'  De wedstrijd is op gang gefloten.

Hannes Delcroix is net terug uit blessure en start in de basis. Van Marco Kana -net als Delcroix gisteren in de selectie bij de grote jongens- is dan weer geen spoor.

Opstelling Anderlecht: Verbruggen, Sardella, Debast, Delcroix, Bouchouari, Sadiki, Leoni, Arnstad, Agyei, Stroeykens, Michez

Bank: Vanhoutte, Duranville, De Wilde, Masscho, Engwanda-Ongena, Lokesa, Mehssatou.

De wedstrijd is live te volgen via deze link.