Van de koers naar het voetbal

WOENSDAG, 19 JANUARI 2022, 13:58 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Remco Evenepoel nam afscheid van het voetbal en ging voor het wielrennen, ex-renner Kenny Dehaes maakte de omgekeerde beweging. Hij nam afscheid van Alpecin-Fenix, waar hij masseur was, en ging voor RSC Anderlecht werken. 

Dehaes stopte in 2019 met koersen en ging bijna meteen aan de slag als masseur bij Alpecin-Fenix. Beide partijen waren tevreden van elkaar alleen speelden de vele dagen van huis, Dehaes parten. Vorige week ging hij dan ook aan de slag bij RSC Anderlecht.

"Meer dan tweehonderd dagen sliep ik niet thuis vorig jaar, ik voelde mij een vreemde in mijn eigen huis toen ik terugkwam. Ik voelde mij ook schuldig tegenover mijn partner en zag mijn zonen niet opgroeien. Tot de vacature van RSC Anderlecht voorbij kwam. Ik zie mijn zonen nu vaker en dat doet deugd."

"Het verschil met voetballers masseren is dat je bij hen harder moet duwen, de sessies zijn korter maar dus krachtiger. Voetballers hebben meer kracht, je moet dus harder knijpen in de spieren. Maar ik houd mij ook bezig met mobilisatieoefeningen en het klaarmaken van de recupshakes."

 anderlecht-online forum