Meer dan 29 miljoen euro verlies

DONDERDAG, 20 JANUARI 2022, 11:16 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De meeste clubs hebben inmiddels hun jaarrekening neergelegd, al ontbreken er nog een aantal; ook die van Anderlecht. Peter Verbeke bevestigde echter dat de club 29,1 miljoen euro verlies heeft geleden. De recent doorgevoerde kapitaalsverhoging moet dus dienen om de diepe putten te vullen (want ook vorig jaar kleurde de rekening bloedrood).

Anderlecht zou daarmee het meest verlieslatend zijn van alle eersteklassers. Het noodlijdende Standard zou 'maar' 19,7 miljoen in het rood gaan, gevolgd door Antwerp en Union met respectievelijk 10,4 miljoen en 8,9 miljoen aan rode cijfertjes. Ook Racing Genk, vorig jaar nog stevig in plus, maakte verlies. Maar de club heeft wel de grootste reserves van alle profclubs.

KV Mechelen, Charleroi, KV Kortrijk, Zulte Waregem en Club Brugge boekten bescheiden winsten. Club scoorde het beste resultaat met 1,9 miljoen winst, met dank aan de Champions League. De West-Vlamingen voerden ook een kapitaalsverhoging door maar die staat nog niet in de boeken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.