"Het teveel betaalde bedrag terugeisen"

VRIJDAG, 21 JANUARI 2022, 07:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Marc Coucke voelt zich bekocht, dat laat zijn advocaat Walter Van Steenbrugge weten. Coucke sprak al eerder over lijken die uit de kast vielen maar dit kwam ook voor hem als een verrassing. Hij zal dan ook niet twijfelen om het teveel betaalde bedrag terug te eisen.

Coucke betaalde bij de overname in 2017 in extremis vijf miljoen meer op vraag van de toenmalige Anderlecht-top, nu blijkt dat die bedoeld waren om Christophe Henrotay een schimmige commissie van drie miljoen uit te keren. Maar er was nog meer gesjoemel door Herman Van Holsbeeck, bij transfers en dergelijke, voor die zaken zit hij nu zeker al tot maandag in de cel.

Meester Van Steenbrugge reageert in naam van zijn cliënt Marc Coucke.
"Marc Coucke voelt zich bekocht. Als je nu de omvang van het gesjoemel ziet en hoeveel men de club heeft lichter gemaakt mag je al zeker stellen dat mijn cliënt te veel betaald heeft bij de overname van de club."

"Hij is vooral teleurgesteld en vraagt zich af hoe dit is kunnen gebeuren. Coucke heeft al heel wat over zich heen gekregen bij de overname. Van Holsbeeck wou niet samenwerken, Vanden Stock deed laagdunkende uitspraken in de pers en dan nu dit. We hebben nu alles in handen om het geld terug te eisen en dat gaan we zeker doen. Over hoeveel geld het gaat ? Een exact bedrag noemen is moeilijk, maar één ding is zeker, het gaat over veel geld."

Bron: HLN (ABD)anderlecht-online forum