Ook Kompany vroeg Vermaelen als assistent

VRIJDAG, 21 JANUARI 2022, 14:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het had zomaar gekund dat Thomas Vermaelen vandaag bij Anderlecht aan de slag zou zijn als assistent-coach. Vandaag raakte bekend dat de verdediger stopt als Rode Duivel en assistent-bondscoach wordt. Kompany had hem eerder al gevraagd om zijn staf bij Anderlecht te vervoegen. "Maar ik was een jaar te vroeg met mijn vraag."

Op zijn persconferentie vanmiddag vertelde Kompany dat hij eigenlijk niet veel wilde afwijken van het onderwerp waarvoor men samen was gekomen, maar voor Vermaelen wilde hij een uitzondering maken. De Anderlecht-coach spaarde zijn lof niet. "Wat een prachtige carrière had hij. Thomas is een voorbeeldprof wiens talent vaak onderschat is. Het is knap dat hij ondanks al die blessures zo'n mooie carrière gemaakt heeft."

Binnen de Rode Duivels was al even duidelijk dat Vermaelen in de wieg gelegd is voor het trainerschap. Kompany polste vorig jaar al bij Vermaelen om hem te vervoegen bij Anderlecht, maar de tijd was nog niet rijp. "Thomas wilde nog voetballer blijven", aldus Kompany vanmiddag. "Zijn bijdrage kan de Rode Duivels nog hoger brengen. Het is een fantastische keuze van Roberto Martinez."

Kompany is coach bij Anderlecht, Defour assistent bij KV Mechelen en Vermaelen nu bij de Rode Duivels. Een goede zaak, vindt Kompany. "Als de hele lichting die overal in topclubs en met de beste coaches van de wereld heeft gewerkt ons volgt, kunnen we het Belgisch voetbal echt naar een hoger niveau tillen."

 



anderlecht-online forum