Beloften rekenen eenvoudig af met Standard

MAANDAG, 24 JANUARI 2022, 17:35 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN De paars-witte beloften hebben met 0-3 gewonnen van Standard. De eindstand stond halverwege al op het bord.  Enock Agyei, Lucas Stassin en Simion MIchez zorgden voor de doelpunten.

Standard telde voor aanvang van de wedstrijd maar drie punten minder dan Anderlecht en stond op plek drie in het klassement. Anderlecht deed het zonder jongens als Marco Kana, Killian Sardella en Mario Stroeykens. Eenvoudig leek het niet te worden.

Leek. Want na elf minuten bracht Enock Agyei paars-wit al op voorsprong. Vorige week had hij tegen Cercle Brugge ook al de score geopend. Iets voorbij het halfuur verdubbelde Lucas Stassin de score na knap voorbereidend werk van Kristian Arnstad. Op slag van rust maakte Simion Michez de wedstrijd dood nadat de Luikse doelman een vrije trap van Théo Leoni niet onder controle kreeg.

Geen doelpunten meer na de pauze. Standard kon Bart Verbruggen amper bedreigen en Anderlecht voerde een aantal wissels door. Zo mocht onder meer de -alweer sterke- Zeno Debast op tijd gaan rusten en kregen we met Julian Duranville en debutant Ethan Butera nog twee vijftienjarigen te zien.

Herbeleef de wedstrijd hieronder

90' EINDE: Een sterk Anderlecht wint eenvoudig van Standard. 0-3.

85'
We naderen het slot van de wedstrijd. Prikt Anderlecht nog eens?

83' Amando Lapage is Enock Agyei komen vervangen.

77' Bart Verbruggen staat plots oog in oog met een Luikse aanvaller, maar de Nederlander is niet van plan om zijn clean sheet uit handen te geven en pakt uit met een knappe redding.

70'  En daar is de tweede vijftienjarige! Julien Duranville komt de geblesseerde Simion Michez vervangen.

62' Driedubbele wissel bij Anderlecht. Nils De Wilde, Chris Lokesa en Ethan Butera komen in de plaats van Zeno Debast, Théo Leoni en Lucas Stassin. Butera is amper vijftien. Het zijn zijn eerste minuten bij de U21.

57'Standard probeert nu toch wat aan te dringen. Maar verder dan een paar halve kansen komt de thuisploeg voorlopig niet. Houdt paars-wit voor de vierde competitiewedstrijd op rij de nul?

52'Wie dacht dat Standard er nog een wedstrijd van ging maken, komt bedrogen uit. Anderlecht heeft de wedstrijd perfect onder controle.

46'De tweede helft is van start gegaan. Kan de thuisploeg Bart Verbruggen in de tweede helft wél bedreigen? Of gaat Anderlecht op hetzelfde elan verder en krijgen we een afstraffing?

45'Rust. Anderlecht duikt met een driedubbele voorsprong de rust in. De topper op papier heeft op gras meer weg van een oefenpotje.

41' Goal! 0-3. Simion Michez beslist de wedstrijd al voor de pauze! De Luikse doelman kan een vrije trap van Théo Leoni niet klemmen en Michez heeft maar binnen te tikken. Wedstrijd gespeeld?!

34' Goal! 0-2. Lucas Stassin verdubbelt de score! Kristian Arnstad omspeelt de doelman en legt klaar voor Stassin, die de bal in het dak van het doel trapt.

23'
Anderlecht heeft de wedstrijd onder controle. Standard slaagt er niet in om gevaarlijk te zijn. So far, so good voor paars-wit.

14'  Standard claimt een strafschop, maar de man in het geel gaat er niet op in.

11' Goal! 0-1. Anderlecht klimt al snel op voorsprong! Enock Agyei frommelt de 0-1 tegen de touwen. De net zeventien geworden winger opende ook vorige week tegen Cercle Brugge de score. Toen deed hij dat in minuut 12.

6'
We wachten nog op de eerste echte kans uit de partij.

1' De wedstrijd is op gang gefloten.

Bij Anderlecht vanavond geen Marco Kana, Killian Sardella of Mario Stroeykens. Woensdag krijgt de A-ploeg Cercle Brugge al over de vloer. Sardella is één van de opties om de afwezigheid van Amir Murillo op te vangen. In vergelijking met vorige week is ook Hannes Delrcoix er niet meer bij.

De wedstrijd is live te volgen via rsca.be.