Van Holsbeeck nog een maand in de cel

MAANDAG, 24 JANUARI 2022, 20:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De raadkamer heeft zopas beslist dat Herman Van Holsbeeck aangehouden blijft. De voormalige Anderlecht-manager zit sinds eind vorige week in de cel voor zijn betrokkenheid in het fraudedossier rond makelaar Christophe Henrotay. Daar komt dus nog een maand bij.

Van Holsbeeck moest vandaag voor de raadkamer verschijnen. Zijn advocaten Alexandre Wilmotte en Daniël Spreutels vroegen de vrijlating. Meester Spreutels vertelde na de zitting aan de pers dat er geen nieuwe feiten zijn. "Alle feiten zijn nog dezelfde als in september 2019. We begrijpen niet waarom hij nu is aangehouden." Volgens Spreutels heeft Van Holsbeeck sindsdien geantwoord op alle bijkomende vragen die de speurders hem stellen.

Hier en daar wordt geopperd dat de speurders Van Holsbeeck via de arrestatie tot bekentenissen willen dwingen. "Maar dat weiger ik te zeggen", aldus Spreutels, die ook de link legt met Operatie Zero, het andere voetbalschandaal. "57 verdachten zijn in  verdenking gesteld en slechts één zit er in de cel. Dat is zeer onrechtvaardig."

Van Holsbeeck kan tegen zijn verlengde aanhouding nog beroep aantekenen. Het is dan aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI) om hierover te oordelen.



anderlecht-online forum