Analyse U21: Sterk collectief op weg naar 1B

WOENSDAG, 26 JANUARI 2022, 13:49 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD De beloften van Anderlecht staan halverwege de reguliere competitie mee op kop met 31 op 33. Ze moeten voorlopig enkel nog Racing Genk naast zich dulden.
 

Elf wedstrijden gespeeld: tien overwinningen, één gelijkspel. Dertig goals gemaakt en slechts zes tegen. Enkel tegen AA Gent werden punten verloren. Paars-wit incasseerde die wedstrijd trouwens ook drie doelpunten, de helft van het seizoentotaal.

Maandag speelde de U21 op het veld van Standard, de nummer drie in de stand. Maar een topper werd het nooit. Net als vorige week tegen Cercle Brugge opende Agyei de score na een dikke tien minuten. Net als tegen groen-zwart bedroeg de kloof halverwege drie doelpunten. En opnieuw kwam Anderlecht na de pauze niet meer in de problemen.


 

Anderlecht miste nochtans heel wat grote namen. Van Trebel is al een tijdje geen sprake meer bij de beloften. Waarschijnlijk moet die op maandagavond met zijn vrouw naar de gynaecoloog.

Ook van Colassin, Stroeykens, Kana en Sardella was er geen spoor. El Hadj en Delcroix zouden in principe nog wel wat minuten kunnen gebruiken, maar door het drukke programma van de A-ploeg waren ook zij maandag niet van de partij.

Maar zoals gezegd: Anderlecht kwam op geen enkel moment in de problemen en won eenvoudig. Veldman heeft een stevig geheel gesmeed, dat niet instort als er enkele pionnen ontbreken.

De afgelopen weken speelden Debast en Sadiki vaak centraal achterin. Maar ook Kana, Sardella en Delcroix mochten er al postvatten. Dat trio ontbrak maandag. Waarop Veldman doodleuk de vijftienjarige Butera een half uur liet meepikken. En de debutant viel allerminst door de mand. Je zou haast vergeten dat met Lissens al maanden een sleutelpion buiten strijd is op die positie. De weelde is enorm.

 

Wie is de sterkhouder van deze beloften? Verbruggen? Debast? Kana? Arnstad? Leoni? Stroeykens? Iemand anders? Moeilijk te zeggen. Maar misschien hoeft dat ook niet. Terwijl deze jongens afwisselend tot de wedstrijdselectie van de A-ploeg behoren en daar ook meer en meer minuten zullen krijgen, is dit collectief op weg naar 1B.

Daarvoor moet paars-wit bij de eerste vier eindigen. Dat lijkt amper nog te kunnen misgaan. Zeker nu rode lantaarn KV Mechelen plots achtereenvolgens AA Gent en Club Brugge (nummers vier en vijf) klopte.

Waar Standard, Gent en Club Brugge vechten om de twee overgebleven plaatsjes in 1B volgend jaar, strijden Anderlecht en Genk om de titel. 1B wordt een geweldig interessante leerschool voor deze jongens, die in de jeugdreeksen negentig procent van de tijd op de helft van de tegenstander speelden. Wij kijken er alvast naar uit. Wat een luxe om dat halverwege het seizoen al te kunnen schrijven.

Stand:
Genk 11-31 (30)
Anderlecht 11-31 (24)
Standard 13-25 (4)
Gent 12-21 (6)

Club Brugge 10-19 (21)
Sint-Truiden 12-14 (-4)
Charleroi 12-14 (-12)
Oud-Heverlee Leuven 11-13 (-2)
Zulte Waregem 13-13 (-11)

Cercle Brugge 13-9 (-10)
Antwerp 13-8 (-18)
KV Mechelen 13-8 (-28)
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum