Hoedt en Delcroix toch inzetbaar tegen Union?

DONDERDAG, 27 JANUARI 2022, 13:41 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht verloor gisteren tegen Cercle Brugge niet enkel drie punten, maar ook Wesley Hoedt en Hannes Delcroix. Toch zouden beide jongens inzetbaar kunnen zijn tegen Union.

Hoedt pakte halverwege de eerste helft rood, de ingevallen Delcroix moest aan de rust al vervangen worden met een blessure aan de adductoren. Paars-wit zag zo zijn twee linksvoetige centrale verdedigers uitvallen in dezelfde wedstrijd.

Zondag wacht leider Union al. De kans is gelukkig groot dat Anderlecht op minstens één van hen kan rekenen voor de Brusselse derby.

Hoedt

Hoedt pakte na 25 minuten rood nadat hij de doorgebroken Rabbi Matondo neerhaalde. Vuil was de fout niet en aangezien de uitsluiting vroeg in de partij plaatsvond, bestaat de kans dat ‘uitsluiting voldoende' wordt geacht.

In het andere geval kan Anderlecht in beroep gaan. Dat beroep wordt in principe pas na Union – Anderlecht behandeld, waardoor de Nederlander dan gewoon kan aantreden in de Brusselse derby.

Delcroix

Ook over Delcroix was er goed nieuws. Zijn blessure zou best meevallen en de kans bestaat dat hij zondag opnieuw kan aansluiten bij de selectie. Al hoeven we hem -zelfs na een fatsoenlijke opwarming- niet aan de aftrap te verwachten.

Anderlecht recupereert voor de partij tegen Union wel Kristoffer Olsson, die terugkeert uit schorsing. Of Christian Kouamé de topper haalt, is nog koffiedik kijken. Kouamé en Ivoorkust werden gisteren uitgeschakeld op de Africa Cup.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum