Sardella hoopt alsnog op uitleenbeurt

VRIJDAG, 28 JANUARI 2022, 08:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Killian Sardella hoopt voor maandagnacht alsnog uitgeleend te worden door Anderlecht. De jonge rechtsback wil de druk van Anderlecht even achter zich laten en bij een stabiele middenmoter zich ontwikkelen. Zijn complexe situatie dit seizoen maakt het hem mentaal ook niet gemakkelijk.

Drie keer gestart, drie keer de pineut en verloren. Voor de rest moest de verdediger drie kwart van de matchen vanuit de tribune volgen. In de beker tegen vierdeklasser La Louvière mocht hij slechts invallen. Linkspoten Gomez en Mykhaylichenko die de voorkeur op hem kregen om Murillo te vervangen (en ook door de mand vielen). In december opperde Peter Verbeke dat misschien beter zou zijn om Sardella uit te lenen, maar daar kwam hij intussen op terug. 

Voor de jonge Sardella is het mentaal geen simpel seizoen. Ook bij de fans ligt het jeugdproduct niet in de bovenste schuif. Sardella hoopte op een uitleenbeurt deze maand, maar omdat Reynolds voor Kortrijk koos (meer speelkansen), Mehsattou vertrok en Murillo momenteel weg is voor interlands, wilde Anderlecht hem niet meer laten gaan.

Volgens Het Nieuwsblad hoopt Sardella echter nog steeds om voor het sluiten van de transfermarkt maandagnacht uitgeleend te worden. Zijn entourage zoekt naar een club. De vraag is echer of Anderlecht overstag zal gaan. Murillo zal er ook zondag tegen Union en donderdag tegen Eupen niet bij zijn. En een andere rechtsback heeft Vincent Kompany niet achter de hand.

Bron: Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)anderlecht-online forum