Kompany: "Union is momenteel de enige titelkandidaat"

VRIJDAG, 28 JANUARI 2022, 15:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de vier op zes tegen Genk en Club Brugge is het voor Vincent Kompany duidelijk: "Union is momenteel de enige titelkandidaat", zo vertelde hij vanmiddag op zijn persbabbel in de aanloop naar de derby van zondag tegen de autoritaire leider. "Maar dat wil niet zeggen dat ze kampioen zullen worden."

"Er is heel weinig wisselvalligheid in hun prestaties. Ze dwingen hun momenten ook af. Je wordt niet noodzakelijk kampioen door twintig keer de betere ploeg te zijn. Soms is het belangrijk om drie, vier keer vaker dan de anderen je momenten te pakken. Union is de enige ploeg die zijn momenten altijd pakt. Daarom zijn ze naar mijn gevoel de enige ploeg die zich vandaag gedraagt als titelkandidaat."

Toch moeten Anderlecht, Club Brugge en Antwerp zich nog niet gewonnen geven. "In België hebben we zo'n 'fantastisch' systeem van play-offs. Alle andere ploegen hebben nog enkele maanden stappen te zetten", aldus Kompany. "Het seizoen van Union doet me denken aan Leicester in 2016, maar hier zijn er natuurlijk die play-offs. Ik zeg dus niet dat ze kampioen zullen worden, maar ze zijn wel de favoriet."

Met vier op negen is Anderlecht niet geweldig aan het nieuwe jaar begonnen. Voor de winterstop liep het veel beter. "Sinds ik terug ben, kenden we al vaker moeilijke periodes. De druk is er altijd en daar kunnen we mee om. Ik heb er alle vertrouwen in dat we onze vorm snel zullen terugvinden. Want ik geloof in onze mentale kracht."

Bron: Het Laatste Nieuws
La Dernière Heureanderlecht-online forum