Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

ZONDAG, 30 JANUARI 2022, 08:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het belooft een topnamiddag te worden, straks in Brussel. De autoritaire leider Union ontvangt de grote stadgenoot Anderlecht. Het decor: het historisch mooie Dudenpark, voor het eerst sinds anderhalve maand weer gevuld met supporters. Zal Anderlecht op de afspraak zijn?

Op de openingsspeeldag verraste neo-eersteklasser Union Anderlecht in eigen huis. De ploeg vol onbekenden won met 1-3 in het Lotto Park. Een blamage, klonk het toen, maar sindsdien verlegde Union week na week zijn grenzen. Vandaag leidt blauw-geel met maar liefst negen punten voorsprong op de nummer twee. Anderlecht volgt als vierde op twaalf punten.

Na de fantastische decembermaand is Anderlecht het nieuwe jaar erg stroef gestart. Tegen Standard en KV Mechelen vond paars-wit met moeite de weg naar doel. De 0-2-nederlaag afgelopen woensdag tegen Cercle was terecht. Is Vincent Kompany er de voorbije dagen in geslaagd om de schwung weer in zijn elftal te brengen?

Kompany kan rekenen op Wesley Hoedt. Doordat Anderlecht het schorsingsvoorstel na zijn rode kaart niet aanvaardt, kan de Nederlander straks spelen. Kristoffer Olsson keert terug uit schorsing en zal zijn plaats weer innemen. Francis Amuzu, zijn verrassende vervanger, verhuist weer naar de bank. Voorts is het uitkijken of Kompany de van de Africa Cup teruggekeerde Christian Kouamé meteen weer in de basis dropt.

Bij Union zijn Koaru Mitoma, Senne Lynen en het nieuwe Poolse toptalent Kacper Kozlowski geblesseerd. Aanwinsten Koki Machida & Alex Millán zitten voor het eerst in de wedstrijdkern.

Aftrap: 13u30
Stadion: Joseph Marienstadion
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

: : : UNION : : :

Mogelijke opstelling: Moris, Kandouss, Burgess, Van der Heyden, Lazare, Teuma, Nielsen, Lapoussin, Nieuwkoop, Undav, Vanzeir
Invallers: Pirard, Herbots, Bager, François, Machida, Puertas, Ziani, Marcq, Millan

Geblesseerd: Lynen, Kozlowski, Mitoma, Sorinola
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Kandouss, Nielsen, Lapoussin

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Sardella, Magallan, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Verschaeren, Refaelov, Zirkzee, Kouamé
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Debast, Mykhaylichenko, Kana, Ashimeru, Ait El Hadj, Amuzu, Raman, Stroeykens

Geblesseerd: Delcroix, Lissens
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Hoedt
Opmerkingen: Murillo ontbreekt door interlandverplichtingen

Vorige jaren:
1972-1973: 1-0
1971-1972: 0-2
1970-1971: 1-2
1969-1970: 1-3
1968-1969: 0-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 80%
Verlies: 20%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 54.55%
Verlies: 27.27%
Gelijk: 18.18%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.