"Balbezit moet je omzetten in kansen. Dat is weer niet gelukt"

MAANDAG, 31 JANUARI 2022, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Aanvoerder Hendrik Van Crombrugge mocht het na de nederlaag tegen Union komen uitleggen aan de pers. De doelman stipte aan dat Anderlecht te weinig deed met de bal. "We hadden een snelle balcirculatie nodig, maar die was er niet."

"Union staat bekend om zijn goed georganiseerd blok. Daar hadden wij het vandaag duidelijk moeilijk mee", vertelde Van Crombrugge meteen na de wedstrijd voor de microfoon van Eleven. "We vonden niet de juiste ruimtes. Zeker niet op de helft van de tegenstander. We hadden wel balbezit. Balbezit is leuk, maar je moet proberen dat om te zetten in kansen en dat is vandaag weer niet gelukt."

"Wat ons ontbrak vandaag? Een doelpunt", vertelde hij nadien nog aan La Dernière Heure. "We hebben niet genoeg gecreëerd tegen het lage blok van Union. Een snelle balcirculatie was nodig, maar die was er niet. Iedereen kent de manier van spelen van Union en probeert het hen moeilijk te maken. We hadden een plan voor vandaag en dat was niet slecht, maar na het doelpunt, dat uit het niets kwam, slaagden we er niet in om te reageren."

"Offensief blijven we bij de beste ploegen"

Ook bij het doelpunt ging er volgens Van Crombrugge van alles fout. "Het is niet de eerste keer dat we een doelpunt tegen krijgen op zo'n stilstaande fase. Nielsen mocht daar zo vrij niet staan. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. We moeten dat snel analyseren", aldus de doelman in Het Laatste Nieuws. Van Crombrugge erkend dat Union de gevaarlijkste ploeg was, maar dat er wat geluk kwam kijken bij het doelpunt. "Maar mijn vader heeft me altijd gezegd dat je geluk ook afdwingt".

Ondanks de tweede nederlaag op rij is paniek volgens Van Crombrugge niet nodig. "Het is echter wel het moment om onszelf opnieuw in vraag te stellen. Dat we momenteel weinig kansen creëren en scoren, is volgens mij een momentopname. Al mag het natuurlijk niet te lang duren. Offensief blijven we één van de beste ploegen van België. Die draad moeten we snel weer oppikken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.