"Naïef te denken dat je veel kansen krijgt tegen dit Union"

MAANDAG, 31 JANUARI 2022, 10:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany zei het vrijdag op zijn voorbeschouwende perconferentie al: Union pakt zijn momenten. Dat was gisteren niet anders, vond de Anderlecht-coach na de wedstrijd. "Ze schieten vanop 30 meter, de bal wijkt af en gaat erin. Ook wij hadden kansen, maar die gingen niet tegen het net."

"Er zijn wedstrijden waarin je veel kansen creëert en er zijn wedstrijden waarin het naïef is om dat te denken", aldus Kompany op de persconferentie na afloop. "Ik vond wel dat we voldoende grote kansen hadden. Vooral in de eerste helft. Na de rust was het vooral de vrije trap van Gomez. Dit was een wedstrijd van momenten. Je speelt tegen een ploeg die verdedigend compact staat en in het momentum zit. Dan moet je je kansen benutten. Dat was bij ons niet het geval. Op basis van de eerste helft hadden we nooit 1-0 achter hoeven te staan, maar Union is op dit moment een ploeg die zijn kansen grijpt."

Wat ging er fout bij het doelpunt? Kreeg Nielsen te veel ruimte? "In dit soort fases, hoe groot is de kans dat iemand vanop dertig meter zal trappen? Statistisch gezien gebeurt dat nooit. Gebeurt het toch, dan is het zaak om snel druk op de bal te zetten. Wat ging er mis? Ik moet het nog eens bekijken. Maar als die bal afwijkt ..."

In de slotfase zette Anderlecht alles op alles, maar volgens Kompany niet op de juiste manier. "Dit seizoen hebben we al vaak gescoord, maar nog nooit zoals we dat vandaag in de laatste tien minuten probeerden."

Intussen ziet Anderlecht nummer vijf in de stand Charleroi naderen tot twee punten. "Nu moeten we zien dat we in de komende negen matchen winnen en punten pakken. Ik zie geen reden om nu plotseling te veel te gaan rekenen. Nu moeten we ons niveau halen. Dan zien we wel."

"Wissels al vaak succesvol geweest dit seizoen"

Tot slot kreeg Kompany ook nog een vraag over de reactie van Zirkzee na diens wissel. De Nederlander toonde zich ontevreden. "Hij moet zich niet verontschuldigen. Ik heb het niet eens gezien. Ik hoorde wel dat hij achter mij stond en de ploeg hard aanmoedigde. Dit seizoen zijn we al vaak succesvol geweest met onze wissels. Het is dan ook niet abnormaal dat je dan Raman en Amuzu inbrengt. Ik ben een trainer van 30 spelers en niet van 11."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.