Cyriac stopt met voetballen

MAANDAG, 31 JANUARI 2022, 12:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Voormalig Anderlecht-speler Gohi Bi Cyriac hangt de voetbalschoenen aan de haak. De 31-jarige Ivoriaan zat al anderhalf jaar zonder club. Cyriac speelde drie jaar voor Anderlecht, maar door een zware knieblessure haalde hij er nooit zijn niveau van bij Standard.

Anderlecht plukte Cyriac in de zomer van 2012 weg bij Standard. Via Operatie Zero weten we intussen dat die transfer via Mogi Bayat op geen al te propere manier tot stand kwam. Cyriac arriveerde bij Anderlecht herstellende van een zware knieblessure. In zijn eerste jaar bij paars-wit zou hij pas eind april twee keer kort invallen.

In de twee jaar die volgden bleef Cyriac op zoek naar zijn beste vorm. Hij mocht regelmatig starten, maar was toch vooral bankzitter. In beide seizoenen scoorde hij vier competitiegoals. In de beker vond hij drie keer de weg naar doel. Een jaar voor het einde van zijn contract liet Anderlecht de spits naar KV Oostende vertrekken.

In zijn eerste jaar bij het KV Oostende van Marc Coucke scoorde Cyriac prompt veertien competitiegoals. Daarna ging het weer bergaf. Ook avonturen bij Fulham in de Engelse tweede klasse en in Turkije bij Sivasspor en Giresunspor werden geen succes. Cyriac speelde zijn laatste wedstrijd in maart 2019.

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.