Eupen legt Anderlecht niets in de weg

ZONDAG, 6 FEBRUARI 2022, 20:34 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 4-1 gewonnen van Eupen dat zelf de basis legde voor de overwinning door paars-wit twee vroege goals in geschenkverpakking aan te bieden. Daarna kreeg het zelf de 2-1 cadeau, maar Anderlecht was gewoon beter en klom voor rust nog op 3-1. Het miste nog verschillende kansen en op het einde van een mindere tweede helft van paars-wit scoorde Raman de 4-1.

De wedstrijd was nog maar net afgetrapt of Zirkzee kon vanaf de middenlijn naar doel trekken nadat hij een bal van Heris kon afpakken. De Nederlander bleef rustig en trapte de 1-0 binnen. Enkele minuten later besloot Gnaka om een tweede cadeau uit te delen. Kouamé onderschepte de terugspeelbal en trapte naast Nurudeen in doel. Anderlecht stond 2-0 voor nadat het de Eupense geschenken had uitgepakt. Maar Eupen bleef vrij meespelen en Van Crombrugge had een goede redding nodig om de 2-1 te verhinderen. Die viel echter nog voor het kwartier, ook dankzij een geschenk van Debast die per se wilde uitvoetballen. Prevljak schoof de 2-1 binnen.

Het publiek hield even de adem in toen Ngoy met een vluchtschot maar net naast trapte, maar daarna nam paarswit de match weer in handen. Het was enkele malen gevaarlijk en scoorde een meer geruststellende 3-1 via een omhaal van Zirkzee. Daarna had het nog kansen om de 4-1 te maken, maar Zirkzee en Kouamé slaagden er niet in. Een meer dan verdiende voorsprong voor Anderlecht bij de rust.

Na rust kon Anderlecht, zolang het alles gesloten hield, rustig op zoek naar meer. Zirkzee ontfutselde weer de bal en bediende Kouyamé die alleen stond. Maar de Ivoriaan trapte de grote kans net over. Op het uur kreeg Magnee een boulevard aan ruimte op rechts, maar Van Crombrugge stond pal. Anderlecht combineerde soms niet onaardig, maar pas twintig minuten voor tijd was het nog eens concreet gevaarlijk. Kompany bracht daarna Raman en Stroeykens voor Kouamé en Zirkzee.

Hoewel Eupen nog maar een keer voor gevaar had gezorgd na rust, moest paars-wit attent blijven. Van Crombrugge redde alweer de meubelen toen een vrije trap van Peeters werd gedevieerd. De rebound werd door Magallan met de schouder geblokkeerd. De 4-1 viel eindelijk drie minuten voor tijd. Magallan kopte op een hoekschop voor doel en Raman stond op de goede plaats.

Anderlecht deed wat het moest doen door te winnen van Eupen, zeker nu Charleroi en Gent weer genaderd zijn in de stand.

Score: 4-1
Goal(s): 1-0 Zirkzee (3'), 2-0 Kouamé (7'), 2-1 Prevljak (13'), 3-1 Zirkzee (24'), 4-1 Raman (87')

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Debast, Gomez, Cullen, Ashimeru (84' Kana), Refaelov (63' Ait El Hadj), Verschaeren (84' Amuzu), Zirkzee (71' Stroeykens), Kouamé (71' Kouamé).
Eupen:Nurudeen, Beck, Heris (70' Alloh), Agbadou, Gnaka, Lambert (46' Jeggo), Deom (46' Magnee), Cools, Peeters (81' Konstantellas), Ngoy (70' N'dri), Prevljak

Geel: Peeters 53'