Debast: "Een onbeschrijfelijk gevoel"

ZONDAG, 6 FEBRUARI 2022, 20:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Door de schorsing van Wesley Hoedt vierde Zeno Debast vanavond zijn debuut als basisspeler bij Anderlecht. De 18-jarige verdediger speelde een puike wedstrijd, al ging hij niet geheel vrijuit bij het Eupense doelpunt. "Maar dan is het zaak om het hoofd erbij te houden", vertelde hij na afloop.

"Ik ben heel fier om voor onze geweldige supporters mijn eerste basisplaats beet te hebben. Het resultaat zit vanavond ook mee. Dat is dubbel geweldig", zo vertelde Debast meteen na afloop voor de televisiemicrofoon. 

"Vier à vijf uur voor de wedstrijd, toen we aankwamen in het hotel, vertelde de coach dat ik zou starten. Dat gevoel is niet te beschrijven. Ik was zo blij te mogen spelen."

Bij een 2-0-voorsprong liet Debast even een steekje vallen, wat leidde tot het Eupense doelpunt. "Een foutje kan altijd gebeuren", aldus Debast. "Dan is het de kunst om je hoofd erbij te houden en ik denk wel dat me dat gelukt is. Het belangrijkste is het teamresultaat en dat was goed."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.