Zirkzee: "Vroege goals helpen ons"

ZONDAG, 6 FEBRUARI 2022, 20:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Twee fraaie goals en nog een pak kansen: Joshua Zirkzee was wederom alomtegenwoordig vanavond. Vooral zijn omhaal bij de tweede goal zal de komende uren veel bekeken worden. "Ik had erna wel een beetje rugpijn, maar het belangrijkste is dat hij erin zat", lachte de spits na de wedstrijd.

Na amper zeven minuten voetballen, had Anderlecht al twee keer gescoord. "Dat maakte de match gemakkelijker", aldus Zirkzee voor de televisiemicrofoon. "We wisten deze keer hoe de wedstrijd aan te pakken. Die vroege goals hielpen ook. Dan is het belangrijk om de nul te houden, wat donderdag tegen Eupen niet gelukt was. Nu ook niet helemaal, maar we waren vandaag scherper voor de goal."

Het tegendoelpunt kwam er na een foutje in de defensie. "Dat is het voetbal dat we spelen: dat houdt een beetje risico in. Wij proberen altijd voetbal te spelen en dan kan dit soort foutjes gebeuren. We zijn ermee bezig om het niet meer te laten gebeuren, zodat de keeper ook tevreden is. Het belangrijkste is echter dat we meer scoren dan de tegenstander. Eigenlijk hadden we nog meer doelpunten moeten maken. Dat is iets om mee aan de slag te gaan."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.