Cullen: "Gesprekken over contractverlenging"

VRIJDAG, 11 FEBRUARI 2022, 09:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De onmisbare werkmier op het middenveld die de anderen beter laat voetballen: dat is Josh Cullen. De Ier is enorm belangrijk voor Anderlecht en hij voelt zich erg goed in zijn sas bij paars-wit. "Bij Anderlecht spelen is een privilege. Dan moet je soms wat pijn verbijten. Ik wil belangrijk zijn voor deze club."

Cullen is wat men noemt een dienende speler. Doelpunten en assists zijn niet aan hem besteed. "Ik ken mijn rol in het team", vertelt de middenvelder vandaag in Het Nieuwsblad. "Had ik individueel willen schitteren, dan had ik golfer of tennisser moeten worden." Cullen zegt dat een goede verdedigende actie voor hem even belangrijk is dan een cruciale aanvallende. "Een goed block of een goede tackle kan eveneens een game changer zijn."

Door de vervanging van Casper Nielsen twee weken geleden in het onderlinge duel, is Cullen nu de veldspeler met de meeste speelminuten in onze competitie. "Hij had krampen, ik ga door", grijnst Cullen, die enkel tegen Beerschot 22 minuten miste. "Eerlijk: ik was ontgoocheld. Ik wil elke minuut spelen. Ik respecteer de beslissing van de coach wel, hoor."

Cullen heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2023. "Er zijn al verkennende gesprekken geweest om dat te verlengen", geeft hij aan. Al hoopt de 25-jarige Ierse international ooit weer in de Premier League te voetballen. Liefst van al bij West Ham, de club waar Anderlecht hem weghaalde en waar hij 17 jaar speelde. "Maar nu ben ik gelukkig bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.