Nog geen Delcroix tegen Zulte Waregem, ook Kana out

VRIJDAG, 11 FEBRUARI 2022, 18:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Anderlecht kan morgen tegen Zulte Waregem opnieuw rekenen op Wesley Hoedt (na schorsing) en Kristoffer Olsson (na ziekte). Marco Kana ontbreekt door ziekte en Hannes Delcroix is nog niet fit na zijn blessure aan de adductoren. "We zijn met hem voorzichtiger dan met een andere speler", aldus coach Vincent Kompany.

Delcroix blesseerde zich ruim twee weken geleden aan de adductoren toen hij tegen Cercle zijn rentree maakte na bijna vijf maanden afwezigheid door een knieblessure. Men sprak toen van een onbeschikbaarheid van twee weken. Die periode is nu voorbij, maar dit weekend zal hij nog niet spelen.

"Uiteraard heb ik hem liefst er zo snel mogelijk weer bij, maar we hebben het over een speler die vele maanden niet gespeeld heeft", vertelde Kompany vanmiddag op zijn persconferentie. "We zijn voorzichtiger met hem dan met een andere speler. Door overwacht hebben we hem sneller moeten brengen dan voorzien. Dat mag niet opnieuw gebeuren. Het belangrijkste is dat hij 100 procent fit is. Het is niet zo erg, maar ik wil geen datum kleven op zijn rentree." 

Olsson terug in de basis?

Olsson is er morgen wel weer bij. Zijn ziekte is verleden tijd. "Hij sloot de week af met een volledige groepstraining", aldus Kompany. Majeed Ashimeru maakte tegen Eupen indruk als vervanger, maar Kompany wekte de indruk morgen toch weer voor Olsson te kiezen. "Wat Majeed toonde, verbaast me niet. In de ideale wereld maak je als coach je keuzes op basis van de tegenstander, maar dat kan pas wanneer de automatismen perfect zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.