Bond opent onderzoek naar mogelijke matchfixing

ZATERDAG, 19 FEBRUARI 2022, 06:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De klacht van Roland Duchâtelet naar aanleiding van matchfixing in het seizoen 2013-2014 heeft ervoor gezorgd dat de Bond een onderzoek opent naar de titelstrijd in 2014. RSC Anderlecht won toen de titel ten koste van Standard.

Duchâtelet schreeuwt het al langer van de daken dat Anderlecht die titel behaalde met een beetje "hulp". Hij diende daarover officieel strafklacht in tegen RSC Anderlecht en Genk en een mysterieuze X waarvan er vermoedens zijn dat dat Mogi Bayat is. Vooral door het element dat er toenertijd horloges werden uitgedeeld in de kleedkamers.

Het bondsparket heeft nu dus een onderzoekscoördinator aangesteld om mogelijke feiten van wedstrijdvervalsing te verzamelen.

"Elke club of aangeslotene moet feiten, die het bestaan van een poging of daad van wedstrijdvervalsing aantonen of ernstig doen vermoeden, melden bij de KBVB. Het niet-naleven van deze meldingsplicht kan leiden tot disciplinaire sancties. De onderzoekscoördinator werd gelast om hierover informatie te verzamelen. Feiten van wedstrijdvervalsing die zich eventueel zouden hebben voorgedaan tijdens het seizoen 2013-2014 zijn nog niet verjaard. De Belgische Voetbalbond neemt deze zaak, die de kern van onze sport raakt, zeer ernstig", aldus een persbericht van de KBVB.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.