"Ik wil ooit belangrijke speler worden bij Bayern"

WOENSDAG, 23 FEBRUARI 2022, 10:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In een interview met de Duitse websites Spox en Goal praat Joshua Zirkzee over zijn periode bij Anderlecht en wat zijn plannen zijn na dit seizoen. De spits is vol lof over zijn verblijf in Brussel, maar heeft de hoop om te slagen bij Bayern niet opgegeven. "Na dit seizoen keer ik terug naar Bayern."

Met veertien goals en acht assists, competitie en beker samen, kan Zirkzee erg mooie statistieken voorleggen bij Anderlecht. "Dat komt omdat ik geniet van de omgeving hier", zo vertelt hij. "Ik krijg veel vertrouwen van de staf, mijn ploegmaats en alle mensen bij Anderlecht. Vertrouwen is een basisvereiste voor goede prestaties."

Ook bij Bayern voelde Zirkzee vertrouwen, maar daar kreeg hij veel minder de kans om dat vertrouwen tijdens matchen om te zetten in prestaties. Van Vincent Kompany krijgt hij die wedstrijden wel. "Hij motiveert me elke dag. Het is geweldig om een ​​coach te hebben die zijn overtuigingen kan overbrengen op een speler. Omdat hij vroeger zelf speler was, leest hij het voetbal bijzonder goed."

"Spelen is het belangrijkste"

Na het seizoen keert Zirkzee terug naar Bayern. Zijn laatste gesprek met coach Julian Nagelsmann dateert van afgelopen zomer, maar Het Nieuwsblad vernam dat Bayern via scouts de prestaties van Zirkzee van nabij opvolgt.

"Ik hoop nog steeds dat ik ooit een belangrijke speler voor Bayern zal worden. Na het seizoen keer ik terug naar Bayern. Waar ik daarna speel, hangt af van de speelkansen. Want wedstrijden spelen, dat is voor mij het belangrijkste", aldus Zirkee.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.