Wullaert: "Besparingen vernomen via de krant"

WOENSDAG, 23 FEBRUARI 2022, 10:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES Dat Anderlecht ook bij de damesploeg gaat besparen, zit vedette Tessa Wullaert niet lekker. In Het Nieuwsblad vertelt ze vandaag dat ze nog niets hoorde van de club. Ze pleit er ook voor om elke club uit de Pro League te verplichten 500.000 euro te investeren in het vrouwenvoetbal.

"Het zou bijzonder jammer zijn als het klopt", verwijst Wullaert naar het nieuws van vrijdag dat Anderlecht wil besparen op de damesploeg. "We brengen blijkbaar niets op, maar dat deed de damesploeg van Manchester City ook niet", aldus Wullaert. Volgens haar leed City toen ze er speelde één miljoen euro verlies. "Maar we werden wel hetzelfde behandeld als de mannen."

Wullaert geeft aan dat zij en haar ploegmaats nog niets van de club hoorden over de besparingen. "We lazen het in de krant en hoorden het via via." Het zou wel een onderwerp zijn dat leeft in de kleedkamer. Sommige speelsters zijn einde contract en weten nog niet of ze een nieuwe overeenkomst zullen krijgen. 

Wullaert heeft nog een contract tot midden volgend jaar. Een vertrek is momenteel niet aan de orde, ook omdat ze zich in België op persoonlijk vlak erg goed voelt. Maar ze is wel ambitieus en wil prijzen winnen. De vraag is of dat mogelijk zal zijn als Anderlecht gaat snoeien in het budget. "Mijn ego is te groot om niet te winnen”, klinkt het lachend.

Als leading lady van het damesvoetbal in België hoopt ze dat er van bovenaf hulp komt. "Als alle Pro League-ploegen nu eens verplicht 500.000 euro moeten investeren in hun vrouwenploeg, zou dat niet helpen?”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.