Diki Ouzraoui krijgt voetbalveldje naar zich vernoemd

WOENSDAG, 23 FEBRUARI 2022, 20:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES De gemeente Anderlecht heeft nieuw voetbalveldje in kunstgras vernoemd naar Sakina Diki Ouzraoui, speelster van de damesploeg van Anderlecht. Diki Ouzraoui wist pas vandaag bij de inhuldiging van het veldje dat het haar naam zou dragen. "Ik ben erg fier om als Brusselse vrouw mijn naam te mogen lenen aan dit terrein."

Diki Ouzraoui is de eerste vrouw die haar naam geeft aan een voetbalpleintje. "Ik was enorm verrast, maar ben erg fier. Ik heb zelf alles geleerd op de agora's in Brussel."

Het pleintje bevindt zich in de Scheutwijk. "Een symbolische plek", zegt David Steegen, hoofd Public Affairs van RSC Anderlecht en aanwezig bij de inhuldiging. "Het eerste stadion van RSC Anderlecht bevond zich in deze wijk." 

"“De gemeente beseft het belang van goede synthetische terreinen in de Brusselse wijken om jonge spelertjes te helpen hun technische vaardigheden te ontwikkelen", zegt burgemeester Fabrice Cumps. "RSC Anderlecht toont zich daarin een mooie partner en dus vonden we het een mooi gebaar om dit pleintje naar Sakina te noemen.”

"Onze club heeft zelf als doelstelling om meer meisjes in Brussel aan het voetballen te krijgen, dus we zijn erg tevreden dat een speelster van RSCA het lichtend voorbeeld mag zijn", besluit Steegen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.