"Lang geduurd voor ik me mentaal en fysiek weer vrij voelde"

DONDERDAG, 3 MAART 2022, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Hendrik Van Crombrugge staat er weer. Een vervelende rugblessure zorgde lang voor muizenissen, maar daar is hij nu van verlost. "Velen, ook ik, hebben de impact van die blessure onderschat. Pas sinds eind november, begin december heb ik het gevoel dat ik fysiek weer dezelfde ben als voorheen."

Van Crombrugge viel vorig seizoen in november uit met een blessure aan de rug. Zijn terugkeer duurde langer dan verwacht. Hij zou pas dit seizoen de handschoenen weer aantrekken. Hoewel hij sinds juli weer keept, speelde de blessure nog lang door. "Het heeft vrij lang geduurd tot ik mij opnieuw mentaal en fysiek vrij voelde op het veld", zegt de doelman vandaag in Het Nieuwsblad. "Pas de laatste twee maanden groei ik opnieuw naar mijn beste niveau toe."

Volgens Van Crombrugge heeft hij intussen bijna weer zijn niveau van zijn sterk eerste jaar bij Anderlecht te pakken. Al beseft hij dat hij nooit helemaal dezelfde zal worden als voorheen. "Ik zal die blessure meeslepen voor de rest van mijn carrière. Een rugpatiënt ben je voor het leven. Maar ik ben niet meer bang op het veld."

Voor Anderlecht een geluk bij een ongeluk: zonder de blessure was Van Crombrugge nu misschien al weg. "Dan had ik inderdaad misschien na vorig seizoen de stap naar het buitenland gezet", geeft hij toe. Momenteel houdt een transfer hem niet bezig. "Na die blessure ben ik daar nuchterder en nederiger in. Eerst opnieuw de beste versie van mezelf worden, dan zien we wel. Je moet gelukkig zijn op de plaats waar je bent en bij Anderlecht ben ik dat. Ik ga mijn persoonlijk geluk ook niet najagen ten koste van mijn gezin."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.