"Straks verliezen zou een blamage zijn"

DONDERDAG, 3 MAART 2022, 10:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Uitgerekend tegen zijn ex-club Eupen kan Hendrik Van Crombrugge zich straks met Anderlecht plaatsen voor de finale van de Beker van België. "De Beker leeft in de groep", zegt de doelman. "Onze uitgangspositie is niet super, maar een uitschakeling zou een blamage zijn."

Anderlecht speelde een maand geleden een draak van een wedstrijd in Eupen. Het mocht blij zijn dat Refaelov in de toegevoegde tijd met een lucky (maar terechte) strafschop alsnog een gelijkspel uit de brand sleepte. "We speelde inderdaad een matige wedstrijd, maar je kan het ook van de positieve kant bekijken", zegt Van Crombrugge. "We waren niet top, gaven veel kansen weg en slikten twee doelpunten. Maar toch sleepten we nog een gelijlkspel uit de brand."

Vanavond is de opdracht simpel: winnen. "Maar dat verwacht men bij Anderlecht elke week, dus dat is nu niet anders", aldus de doelman. "Dat onze uitgangspositie niet super is, zorgt misschien voor extra druk, maar daarmee moeten we kunnen omgaan."

Anderlecht heeft van de Beker van België een hoofddoel gemaakt. Dat was ooit anders. Van Crombrugge vindt dat een positieve evolutie. "Sommigen zullen dat zien als een bewijs dat Anderlecht afgezakt is, maar daarmee ben ik niet akkoord. We willen nu elke prijs pakken en dat vind ik goed. Dat toont onze honger en ambitie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.