Anderlecht veilt shirts ten voordele van Oekraïne

DONDERDAG, 3 MAART 2022, 11:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De truitjes die de Anderlecht-spelers vanavond dragen tegen Eupen, zal de club verkopen ten voordele van SOS Kinderdorpen in Oekraïne. Bieden kan nu al via www.rsca.be/ukraine. Ook de shirts van Eupen worden te koop aangeboden.

"Anderlecht wil de eerste thuiswedstrijd sinds de escalatie van het geweld aangrijpen om, samen met onze supporters, het Oekraïense volk een hart onder de riem te steken", zo meldt de club. "Het unieke shirt, met een vermelding van de halve finale en een subtiele Oekraïense vlag op de borst, zal een echt collectors item zijn voor de fans."

"SOS Kinderdorpen ondersteunt al 20 jaar kinderen en families in moeilijkheden in Oekraïne", schrijft Anderlecht. "Vooral in de regio Loegansk in het oosten van het land staan deze families al vele jaren zwaar onder druk door het aanslepend geweld. De escalatie tot een regelrechte oorlog brengt nu honderdduizenden kinderen en families in gevaar. SOS Kinderdorpen zorgt voor de evacuatie van kinderen en pleegouders, maar biedt ook noodhulp aan families die nergens heen kunnen. Zij hebben vooral nood aan voeding, water, medische zorg, psychosociale steun, materiële hulp en hygiëne."

Bieden via www.rsca.be/urkraine kan tot en met zaterdag 12 maart om 15 uur.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.