Kopballen brengen Anderlecht naar bekerfinale

DONDERDAG, 3 MAART 2022, 22:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich vanavond voor het eerst sinds 2015 nog eens geplaatst voor de finale van de Beker van België. Paars-wit versloeg vanavond Eupen met 3-1, nadat de heenwedstrijd op 2-2 was geëindigd. Verdedigers Murillo en Magallan effenden het pad.

In een sfeervol Lotto Park kende Anderlecht een droomstart. Nog geen vijf minuten waren we bezig toen Murillo een hoekschop geheel vrij in doel kon koppen: 1-0. Anderlecht leek op weg naar een rustige avond, maar niet veel later hingen de bordjes alweer gelijk. De eerste keer dat Eupen aan de overkant kwam, trapte Prevljak de bal via de schouder van Magallan tegen de touwen: 1-1.

Het zou de enige keer zijn dat Eupen voor de rust in de buurt van Van Crombrugge verscheen. Anderlecht monopoliseerde de bal en Eupen verdedigde het eigen doel. Paars-wit voetbalde echter te traag en te statisch om het overwicht om te zetten in doelkansen. De dubbele voorsprong kwam er toch en opnieuw via een hoekschop. Deze keer was het Magallan die scoorde: 2-1.

Net als in de eerste helft kende Anderlecht ook na de pauze een droomstart. Refaelov met de afgemeten voorzet en Kouamé met de krachtige kopslag. Vanop zo'n 14 meter mikte hij de bal feilloos in de hoek. De dubbele achterstand was voor Eupen het signaal om even naar voor te trekken. Zo'n vijf à tien minuten moest Anderlecht het spel ondergaan en Van Crombrugge toonde zijn waarde op een kans voor Prevljak.

Iets voor het uur stelde Anderlecht orde op zaken en ging het weer domineren. Er kwam ruimte en paars-wit kreeg enkele kansen, maar niet echt grote. Even gingen de poppen aan het dansen toen Peeters uitpakte met een ouderwetse vliegende tackle op Refaelov. De Limburger kwam goed weg met geel. In de slotfase mocht Mykhaylichenko nog even invallen. Een warm applaus was zijn deel.

En zo plaatste Anderlecht zich al bij al vlot voor de bekerfinale. Daarin wacht AA Gent. De manschappen van Hein Vanhaezebrouck schakelden gisteren Club Brugge uit.

Score: 3-1
Goal(s): 4' Murillo (1-0), 10' Prevljak (1-1), 28' Magallan (2-1), 46' Kouamé (3-1)

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez (86' Mykhaylichenko), Cullen, Ashimeru (85' Olsson), Refaelov (77' Ait El Hadj), Verschaeren (77' Amuzu), Zirkzee, Kouamé (85' Raman)
Eupen:Nurudeen, Beck (74' Heris), Lambert, Agbadou, Amat, Magnée, Jeggo (74' Deom), Peeters, Alloh (51' N'Dri), Ngoy (51' Nuhu), Prevljak

Geel: 32' Prevljak, 45+2' Alloh, 67' Peeters, 80' Nuhu, 90+1' Amat
Rood: 90' Nuhu (2 x geel)

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Lotto Park



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.