Dames starten play-offs met 2-1-zege

ZATERDAG, 5 MAART 2022, 20:43 - Garrincha

DAMES De damesploeg van Anderlecht is vanmiddag aan Play-Off 1 begonnen met een overwinning tegen Racing Genk. Jarne Teulings (foto) en Tessa Wullaert maakten een vroege achterstand ongedaan. Ook OH Leuven won, waardoor de titelstrijd meer dan ooit een duel tussen Anderlecht en OHL wordt.

De dames van Genk haalden in hun laatste zeven wedstrijden 19 op 21. Na balverlies van De Neve kwamen de Limburgers, die coach Guido Brepoels misten door corona, al vroeg op voorsprong. Op het kwartier kreeg Vatafu een uitgelezen kans om gelijk te maken, maar doelvrouw Seijst stopte haar strafschop. Van Kerckhoven kopte tegen de paal.

Tien minuten voor de rust zorgde Teulings dan toch voor de gelijkmaker. Niet veel later trof ook Vatafu nog eens het doelhout. Bij het begin van de tweede helft gooide coach Johan Walem ook Tessa Wullaert in de strijd. Een kwartier voor tijd trapte zij een vrije trap door de muur en voorbij Seijst. Goed voor een nipte overwinning.

In de andere wedstrijd van Play-Off 1 ging OH Leuven met 0-6 winnen bij Club Brugge. Volgende week speelt Anderlecht op zaterdag om 14 uur op Standard. Vrijdagavond ontvangt Racing Genk Club Brugge.